Woning WADV

Een voormalige houten chalet verscholen in de bossen van Aalter werd door Basil architecten omgevormd tot luchtige hedendaagse eengezinswoning. Het behouden van het vakantiegevoel, het maximaal opentrekken naar de tuin en het creëren van een boeiende ruimtelijkheid door de uitdijende dakvorm in contrast met de beperkte plafondhoogtes van de bestaande delen stonden voorop.

Het bestaande chaletvolume werd behouden en lieten de architecten verder uitdijnen in een ritmiek van daken, opnieuw uitgevoerd in een houten beplanking. Evenwijdig met de straat creëerden ze een gouden gevelpartij haaks op het woonvolume, als onthaalzone voor bewoners en gasten. Diezelfde warme goudaccenten werden herhaald in het buitenschrijnwerk en het interieur. Ze vormen een warme natuurlijke toets binnen de groene context.

De woonvertrekken vormen een ‘belvedere’ naar de omringende fauna en flora. De open keuken is het hart van de woning en tevens het scharnierpunt tussen oud en nieuw. De slaapkamers aan de achterzijde richten zich op de meer intiemere tuinzones, met tussenliggend de badkamer en saunaruimte die zich ook maximaal opent naar de tuin.

Meewerkende partijen
  • Architect
    Basil Architecture
Leveranciers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie