Sensueel interieur in landelijke villa

In Antwerpen realiseerde interieurarchitectenbureau Grain Designoffice een bijzonder interieur in een landelijke villa met rieten dak. De bestaande gezinswoning werd vanuit cascostaat volledig gerenoveerd tot een boeiend contrast met de architectuur. Dankzij de eigenzinnige en geraffineerde mix van kleuren, texturen, materialen en design toont het interieur zich als een sexy pit in een klassieke bolster.

Share this project

Fotografie: Piet-Albert Goethals

Op maat van het leven

In het Antwerpse Schilde ging Grain Designoffice de uitdaging aan om het gestripte interieur van een landelijke villa met rieten dak om te turnen tot een verleidelijk en innemend interieur. De originele indeling van de ruimtes werd gerespecteerd, maar de interieurarchitectuurstudio sleutelde wel aan de invulling van de functies op maat van het leven van de nieuwe bewoners. De villa telt drie verdiepingen met een aantal opmerkelijke features, zoals een state-of-the-art dressing en een aanzienlijke wijnkamer, naast een cinemaruimte, fitness en sauna. Buiten installeerde het team bovendien een poolhouse.

Rebelse en tegelijk delicate mix

Naast de dialoog tussen de gesloten architectuur en het open en lichtrijke interieur, zocht Grain Designoffice ook naar contrast bij de inrichting van de villa. Dankzij de rebelse en tegelijk delicate mix van kleuren, texturen, materialen en design kreeg het interieur een zekere je ne sais quoi mee. Zo zie je onder meer Pietra dei Medici natuursteen in combinatie met Amerikaanse notelaar en klassieke onyx en kastdeuren in gelakte hoogglans naast zachte stofferingen en details in messing. Ook de verregaande en spitsvondige detaillering in afwerking en structuren, de harmonieuze samenkomst van organische en rechte lijnen, de eindeloze zichtassen en het ontwerp van doordacht maatwerk typeren dit interieurproject.

Over Grain Designoffice

​Het Belgische interieurarchitectenbureau Grain Designoffice werd in 2016 opgericht door Sander Bullynck en Nick De Moor. De realisaties van het duo gaan van residentiële woningen over interieurarchitectuur voor projectontwikkelingen tot hospitalityprojecten. Hun portfolio kenmerkt zich door de krachtige combinatie van texturen en volumes, door de boeiende tegenstelling tussen ruwheid en verfijning en door de tijdloze eenvoud die Bullynck en De Moor steeds opnieuw weten neer te zetten.

Share this project
Meewerkende partijen
 • Interieurontwerp
  Grain Designoffice
 • Schrijnwerk
  Deco-Lust
 • Designselectie
  RR interieur
 • Vloer op verdieping en schildertechnieken
  ​Aardig Gedacht
 • Staal en messing
  ​Dries Nevejans
 • Parket
  ​Marnix Cappelle
 • Natuursteen
  Van Den Weghe
 • Raamdecoratie
  ​The Fabric
Leveranciers
Laatste projecten
Uitgelicht door de redactie